Les Plataformes d’Educació Social Salesianes d’arreu de l’estat unim les nostres veus per reivindicar els drets de les nenes i dones.

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que commemora la seva lluita per la participació i igualtat d’oportunitats en la societat, les Plataformes Socials Salesianes s’han unit per reivindicar els drets de les nenes i dones que lluiten cada dia per aconseguir un món en el que ser dona no sigui un obstacle afegit, i per denunciar les desigualtats, els abusos i les injustícies que pateixen cada dia, sobretot les que es troben en situació de major risc o vulnerabilitat.

Des de la seva creació, les Plataformes Socials Salesianes s’han desenvolupat, entre altres iniciatives, serveis específics per al desenvolupament integral de nenes, joves i dones i en favor de la igualtat. A través de projectes d’alfabetització, formació i acompanyament, d’inserció sociolaboral específics per a dones i d’acollida per a famílies monomarentals i dones víctimes de violència de gènere, es donen resposta a necessitats concretes com la falta d’autonomia econòmica o altres situacions de risc social com el tràfic de persones, la violència de gènere o l’exclusió derivada de processos migratoris.

Aquestes iniciatives i projectes han anat calant en les nostres realitats, els nostres barris, les nostres presències i un exemple de tot això el tenim en les següents iniciatives que s’estan duent des de les diferents institucions que salesians i salesianes tenen a l’estat i entre les que està nostra entitat SALESIANS SANT JORDI:

#Malaikas de la Fundació JuanSoñador, #EntreMujeres de la Fundació Valse o #MetasMAINMI d’Associació Valponasca, que són alguns dels programes on es acompanyen dones migrants en la seva integració sociolaboral oferint-los un espai que faciliti la convivència entre elles. També existeixen diversos programes per fomentar l’ocupabilitat del sector femení, potenciant i impulsant la seva autonomia i empoderament en els àmbits social, cultural i laboral, com #MetasMaín d’Associació Valponasca o els programes # TúPuedes i #Insereix-t de Fundació Mornese.

Un altre exemple el trobem en la PES La Mina de Salesians Sant Jordi, on ofereixen programes d’Matern-Infantil, la finalitat és donar suport a dones per assumir la funció maternal de forma adequada a través de recursos concrets que els permetin fer una tasca adequada al creixement i maduració dels seus fills i viure la maternitat des d’una perspectiva positiva.

També es desenvolupen projectes d’educació per a la igualtat, de foment de la participació de les dones i de sensibilització de la societat enfront de la problemàtica de la desigualtat. Un d’ells és el programa és #GritandoAlMundo de la Fundació JuanSoñador, un projecte d’intervenció amb adolescents i joves per al foment de la igualtat de gènere. Un altre és el programa #Aurrera de Fundació Boscos que té com a objectiu l’eliminació d’estereotips sexistes i de prejudicis i comportaments discriminatoris. A la Fundació Maria Auxiliadora es desenvolupa el programa #XarxaLaFinestra, un projecte d’aprenentatge en xarxa que promou la igualtat de gènere i la inserció sociolaboral de dones en situació de risc i exclusió social. Un altre programa que va en la línia de la participació i empoderament de la dona és “Dones transformadores del seu entorn” de la Fundació Don Bosco.

A les vigílies del Dia Internacional de la Dona, el Pla d’Igualtat de FISAT, que compleix un any des que s’aprovés, ha obtingut el visat per part de la Direcció General de L’Institut Valencià de les Dones per la Igualtat de Gènere. “FISAT està creixent molt i un dels reptes que ens proposem és créixer amb les ulleres de gènere posades. Si tenim aquesta visió de gènere serà més senzill aconseguir aquesta meta “, explica Ignacio Beltrán, director de la Fundació.

A la Federació Pinardi es fan diferents activitats per treballar amb les persones destinatàries dels projectes, un treball específic per part dels educadors i educadores de l’entitat perquè el missatge d’un dia tan especial arribi també a les persones amb les que treballen.

Des de la Fundació Don Bosco a Còrdova han volgut donar visibilitat a col•lectius de dones en risc d’exclusió. Per a això, celebraran “Educant en la Igualtat”, un esdeveniment especial per a tots els projectes, la Família Salesiana i persones que es vulguin apropar. Tindran diversos moments significatius que finalitzaran amb un dinar i actuacions de diverses artistes feministes, a més de comptar amb l’exposició “Dones innovadores en salut” cedida per l’Àrea de Promoció de la Igualtat de l’Ajuntament de Còrdova i la col•laboració de l’Associació Dones en Zona de Conflicte.

A través de les xarxes socials, les Plataformes Socials Salesianes han llançat un missatge d’empoderament a totes les dones: #OrgullosaDeSerMujer. Amb aquesta campanya volen promoure un canvi de mentalitat i col•laborar en la transformació de la realitat social i política, potenciant una cultura d’acollida, de respecte, de generositat, de justícia i feminista i mantenint el compromís de ser entitats referents en Igualtat.

Aquí podeu veure la publicació original a la web de la Coordinadora Estatatl de Plataformes Socials Salesianes.

Si continues utilitzant aquest lloc acceptes l'ús de galetes. més informació

La configuració de galetes d'aquest web estan configurats per "permetre cookies" i així oferir-te la millor experiència de navegació possible. Si segueixes utilitzant aquesta web sense modificar la vostra configuració de cookies o fas clic a "D'acord" estaràs donant el teu consentiment a això.

Tancar