La Coordinadora Estatal de Plataformes Socials Salesianes i la Confederació de Centres Juvenils Don Bosco són dues organitzacions salesianes que, des dels seus diferents àmbits d’actuació, recullen inequívocament en la seva missió la preferència per la infància i la joventut en situació de risc o d’exclusió social. Des d’aquest compromís cristià i social, posen al servei de la societat una sèrie de projectes i actuacions i exigeixen als poders públics que no cessin en la seva obligació d’atendre també aquestes necessitats, bé directament, o bé donant suport a les organitzacions socials.

Una de les fonts de finançament per a aquestes entitats és l’anomenada Convocatòria de l’IRPF. Aquesta convocatòria obté els seus fons a partir de la voluntat de les persones contribuents que marquen la casella 106 “Activitats d’Interès social” en la declaració de la renda. Marcant simultàniament les caselles de l’Església Catòlica i la Solidària, es destina un 0,7% de la quota íntegra de la Declaració de la Renda de cada contribuent al sosteniment econòmic de l’Església, i un altre 0,7% als programes socials que realitzen les ONG. L’elecció de qualsevol de les opcions d’assignació no té cap cost econòmic per a les persones contribuents, de manera que la quantitat resultant a ingressar oa retornar no es veurà en cap cas modificada. Si no es marca alguna de les dues caselles, és l’Estat el que decideix el destí d’aquests impostos en un país on la despesa en protecció social està molt per sota de la mitjana europea.

Alguns dels programes de les Plataformes Socials Salesianes finançats per la X Solidària són “Toma las riendas” (programa per a la prevenció amb joves des de l’empoderament i la participació social), la formació del voluntariat i treballadors o el programa d’assessorament per a l’orientació jurídica de la població migrant.

En la Confederació Don Bosco, els programes finançats per l’IRPF són Pasaporte 0,0 (programa per a la prevenció del consum d’hora de l’alcohol), el programa per a l’elaboració de plans d’igualtat en la Confederació i les entitats membre, la investigació educativa del ús de les xarxes socials i internet per menors i el programa Reconoce, que posa en valor l’experiència del voluntariat.

A més, marcant la casella 106 a la declaració de la renda, la persona contribuent també beneficia programes d’intervenció directa a nivell autonòmic de les entitats que formen part de la Coordinadora i la Confederació. La majoria són programes destinats a millorar la qualitat de vida infantil i l’ocupabilitat dels joves, fomentar la inserció sociolaboral de persones migrants, oferir recursos residencials i d’emancipació, promoure la igualtat de gènere, formar i sensibilitzar el voluntariat i facilitar el desenvolupament comunitari.

Per això, des d’aquestes entitats salesianes s’anima a marcar aquestes dues ics en la declaració de la renda. Realitzant aquest senzill i coherent gest de solidaritat, la persona contribuent estarà col·laborant amb més de 100.000 persones ateses per les plataformes socials i els centres juvenils ia seguir amb la missió de Don Bosco i Mare Mazzarello: “atendre els joves, especialment als més pobres o víctimes de qualsevol forma de marginació, explotació i violència “(SSCC, Projecte de Vida Apostòlica, article 8, 2). De la mateixa manera també animen que es doni suport aquesta campanya amb missatges a les xarxes socials utilitzant els hashtags #XSolidaria i #Rentaterapia. Ja són 11 milions marcant la X Solidària, i tu?

Si continues utilitzant aquest lloc acceptes l'ús de galetes. més informació

La configuració de galetes d'aquest web estan configurats per "permetre cookies" i així oferir-te la millor experiència de navegació possible. Si segueixes utilitzant aquesta web sense modificar la vostra configuració de cookies o fas clic a "D'acord" estaràs donant el teu consentiment a això.

Tancar