El centre començarà a impartir formació al mes de setembre al barri de Navas, al districte de Sant Andreu.

L’Ajuntament de Barcelona ha adjudicat a Salesians Sant Jordi i la Fundació El Llindar la gestió conjunta de l’Escola Municipal de Segona Oportunitat. Ambdues entitats compten ja amb escoles de segona oportunitat (E2O) acreditades per la Xarxa Espanyola d’Escoles de Segona Oportunitat.

És el primer centre públic de la ciutat d’aquestes característiques i començarà a impartir formació al mes de setembre al barri de Navas (Sant Andreu). El nou recurs socioeducatiu està orientat a escolaritzar joves que no estudien i tampoc treballen per tal de facilitar-los una formació que els ajudi a tornar als estudis o a inserir-se al mercat de treball amb un cert grau d’especialització.

És per això que l’Escola Municipal de Segona Oportunitat té un vessant educatiu i laboral, però també un vessant d’acompanyament i orientació als joves d’entre 16 a 24 anys per oferir-los una atenció integral més enllà de la que s’imparteix en un centre ordinari.

Actualment, s’ha establert una coordinació amb entitats com el Consorci d’Educació de Barcelona (Servei d’Orientació- Pla Jove, l’Institut de Serveis Socials i Barcelona Activa per tal de constituir el primer grup de 30 joves que començarà al setembre. Aquests serveis també formaran part de la comissió de coordinació i seguiment del projecte, al qual se sumaran els equips de salut i joventut properament.

Les dues entitats que gestionaran el projecte, El Llindar i Salesians, són dues de les quatre entitats que tenen Escoles de Segona Oportunitat (E2O) acreditades a Catalunya per la Xarxa Espanyola d’Escoles de Segona Oportunitat, que és a la vegada la xarxa reconeguda a nivell euromediterrani. El projecte conjunt que han presentat les dues entitats constituïdes com a UTE es planteja com un servei que respon a les necessitats vitals del/de la jove, organitzat en funció de l’itinerari personal de cada un d’ells.

Aquí per ampliar informació

Si continues utilitzant aquest lloc acceptes l'ús de galetes. més informació

La configuració de galetes d'aquest web estan configurats per "permetre cookies" i així oferir-te la millor experiència de navegació possible. Si segueixes utilitzant aquesta web sense modificar la vostra configuració de cookies o fas clic a "D'acord" estaràs donant el teu consentiment a això.

Tancar