• 3 de cada 4 sol·licituds d’asil són rebutjades a Espanya.
  • Potenciar una cultura d’acollida, un repte per a la societat actual.
  • Les plataformes socials salesianes animen a combatre els rumors sobre les persones refugiades.

En l’actualitat, segons dades de l’ACNUR, més de 68’5 milions de persones al món s’han vist obligades a fugir de casa seva per conflictes bèl·lics, per persecucions pel seu gènere, raça, religió, orientació sexual o opinions polítiques o causa a les conseqüències del canvi climàtic. A Espanya, les sol·licituds de protecció internacional van augmentar de forma significativa durant l’últim any. No obstant això, CEAR apunta que es van rebutjar 3 de cada 4 sol·licituds d’asil i es van acumular més de 78.000 sol·licituds pendents de resoldre.

Davant d’aquesta realitat, les entitats que formen part de la Coordinadora Estatal de Plataformes Socials Salesianes: Associación Valponasca, Federación Pinardi, FISAT, Fundación Boscos, Fundación Don Bosco, Fundación JuanSoñador, Fundación Maria Auxiliadora, Fundación Mornese, Fundación Valse i Salesians Sant Jordi, treballen en acompanyar els processos d’acollida i integració de les persones sol·licitants de protecció internacional a Espanya. Principalment s’acompanya a nens, nenes, adolescents i joves, molts d’ells i elles no acompanyades, però també desenvolupen programes per atendre a les seves famílies i persones adultes especialment vulnerables. Actualment, les plataformes socials salesianes atenen més de 500 persones sol·licitants de protecció internacional o refugiades.

Especialment, destaca el programa d’acollida integral de joves de 18 a 26 anys, sol·licitants de protecció internacional i refugiats. Es considera que la seva condició de refugiat i jove els fa doblement vulnerables. A més es troben sols, sense cap xarxa de suport familiar i sense possibilitat d’accés a l’habitatge ia ocupació en condicions dignes. Durant 2018 s’han atès a 38 joves sol·licitants protecció internacional procedent principalment de Guinea Conakry, Afganistan, Síria i Palestina. Del total de sol·licituds presentades, només una ha estat aprovada, havent-li reconegut l’estatus de protecció subsidiària i la resta, continuen pendent de resolució.

A través de la campanya “La teva veu és també refugi”, les Plataformes Socials Salesianes volen segellar el seu compromís per l’acollida i la inclusió de totes aquelles persones sol·licitants de protecció internacional i en situació de vulnerabilitat de la nostra societat. Per això, les plataformes socials salesianes es demanen a elles mateixes, als membres de la Família Salesiana, a totes les persones cristianes, als nostres governs locals, regionals i central ia la ciutadania en general que es garanteixin els mitjans necessaris per defensar els drets i la dignitat de les persones sol·licitants de protecció internacional o refugiades.

Per assegurar condicions adequades de recepció, el foment del seu desenvolupament integral i promoure la integració a través de la participació de les persones migrants i refugiades per enriquir les comunitats, es requereix millorar el sistema de sol·licitud de protecció internacional. Actualment “ens preocupa el temps que transcorre des que es demana cita fins que te la donen, per exemple, ara mateix si demanes una cita de renovació et donen la cita per d’aquí a 5 mesos. A més, els temps de recuperació de les persones no són tan curts com el programa d’acollida que l’Estat espanyol planteja “, assenyala una tècnica especialitzada en refugi de les plataformes socials salesianes.

Amb aquesta campanya es pretén defensar i exigir que es compleixin els Drets Humans, així com frenar els rumors i les mentides que fan mal cada dia a les persones sol·licitants de protecció internacional i refugiats. Els educadors i educadores de les plataformes socials salesianes, a través de les xarxes socials oficials de les entitats amb el hashtag #TuVozTambiénEsRefugio, han narrat el testimoni de joves sol·licitants de protecció internacional, prestant la seva veu per visibilitzar el seu esforç i coratge. Així mateix, animen a tota la societat a que donin un pas endavant per aquestes persones, donant la seva veu per combatre notícies falses i mentides. Entre totes podem construir una societat millor, més fraterna, més justa i més solidària, on sigui reconeguda la dignitat de totes les persones.

Si continues utilitzant aquest lloc acceptes l'ús de galetes. més informació

La configuració de galetes d'aquest web estan configurats per "permetre cookies" i així oferir-te la millor experiència de navegació possible. Si segueixes utilitzant aquesta web sense modificar la vostra configuració de cookies o fas clic a "D'acord" estaràs donant el teu consentiment a això.

Tancar