Els passats 14 de setembre a Sevilla, 20 d’octubre a LLeó , 9 de novembre a València, 28 de novembre a Barcelona i 1 de desembre a Madrid, es van celebrar amb èxit els tallers #TomaLasRiendas: Claus metodològiques en la prevenció de joves en risc social des del empoderament i la participació social impartit per Gema Rodríguez i Cristina Alonso, coordinadores del projecte ‘Toma las riendas’.

Aquestes trobades de formació han tingut com objectiu:

  • Reflexionar sobre les claus metodològiques que utilitzem en els projectes d’intervenció social.
  • Proposar opcions metodològiques des del empoderament i la participació social.
  • Motivar cap a un procés d’anàlisi i poasada en marxa de noves estratègies d’empoderament i participació social en els projectes d’intervenció.

Durant 4 hores, més de 150 educadors/es i voluntaris/es de diferents projectes d’intervenció social de la Fundació Mornese (Sevilla), Fundació Don Bosco (Sevilla), Fundació JuanSoñador (LLeó), Fundació Boscos (LLeó), Associació Valponasca (LLeó i Madrid), Fundació IS Ángel Tomás (València), Fundació María Auxiliadora (València i Barcelona), Salesians Sant Jordi (Barcelona), Fundació Valsé (Madrid) i Federació Pinardi (Madrid) han treballat des d’una metodologia vivencial d’anàlisis del treball diari utilizany eines a nivell individual i grupal i l’experiència de ‘Construyendo sueños’ com a marc guía de referència.

Al taller s’han impartit diferents continguts com identitats estructurades i desestructurades, processos de construcció de somnis, claus de prevenció que promouen empoderament i participació social i les claus metodològiques pròpies de ‘Toma las riendas’. També s’ha tingut un temps per compartir testimonis d’educadors/es i joves que han passat pel projecte.

Properament començarà una nova edició de ‘Toma las riendas’, on educadors/es i joves de les Plataformes Socials Salesianes treballaran de forma presencial (a nivell local i estatal) i de forma online la prevenció de drogodependències des d’un enfocament ampli, centrat en el desenvolupament d’iniciatives per a la creació d’espais juvenils saludables. Seguiu-nos per Twitter, Facebook i LinkedIn per estar alerta de les novetats de les Plataformes Socials Salesianes.

Enllaç a la notícia original: http://psocialessalesianas.org/la-metodologia-toma-las-riendas-viaja-pais/

Si continues utilitzant aquest lloc acceptes l'ús de galetes. més informació

La configuració de galetes d'aquest web estan configurats per "permetre cookies" i així oferir-te la millor experiència de navegació possible. Si segueixes utilitzant aquesta web sense modificar la vostra configuració de cookies o fas clic a "D'acord" estaràs donant el teu consentiment a això.

Tancar