Els passats dies 24 i 25 d’octubre, la Coordinadora Estatal de Plataformes Socials Salesianes, va celebrar les jornades formatives de Innovació Social i Educativa en les plataformes sociales: sentit i mètode, on varen participar 49 educadores de les 10 entitats membre.

Els formadors van ser María Tereza Leal, treballadora social i doctora en Salut Pública i Paco López, doctor en Psicología. Ambdos són professors de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (Universitat Ramon Llull) i membres del grup GIAS (Grupo d’Investigació en Innovació i Anàlisi Social).

Les jornades formatives van donar resposta a preguntes com qué és innovar, com millorar els processos i mètodes o si només és una questió tecnològica. Els objectius, molt centrats en l’experimentació de metodologies propies dels processos d’innovació, van ser revisar la visió de les plataformes socials salesianes en relació a la manera de respondre a les necessitats socials i al significat de la innovació en contextes socials i educatius, experimentar algunes metodologies propies dels processos d’innovació aplicables als centres i projectes i descobrir algún aspecte dels projectes o de les pràctiques dels centres susceptible de ser millorat i dur alguna proposta concreta per fer-ho.

Durant el primer dia s’ha treballat una idea d’innovació des de i per la utopía social. Els presents han compartit les seves experiències en els seus respectius llocs de treball i, a partir d’aquest anàlisi de la realitat, han identificat les àrees, projectes o sistemes que necessiten innovació. Després han seguit treballant per clarificar les motivacions per a la innovació i s’han presentat diferentes idees d’una manera molt creativa.

El segon dia varen experimentar la representació de la idea innovadora en mitjans concrets a través de la creació de prototips molt originals. Una vegada creada la simulació, es va planificar la posada en marxa de la idea innovadora realitzant un diagrama de backcasting. Finalment, van tenir un temps per concretar alguna cosa que cada participant es portava per aplicar en el seu centre.

Els assistents a les jornades formatives van tornar als seus llocs d’origen amb moltes ganes de transmetre el que han aprés als seus companys i companyes de treball i amb una idea clara: ‘El Ssistema Preventiu de Don Bosco és sempre una innovació’.

Coordinadora Estatal de Plataformes Socials Salesianes

Si continues utilitzant aquest lloc acceptes l'ús de galetes. més informació

La configuració de galetes d'aquest web estan configurats per "permetre cookies" i així oferir-te la millor experiència de navegació possible. Si segueixes utilitzant aquesta web sense modificar la vostra configuració de cookies o fas clic a "D'acord" estaràs donant el teu consentiment a això.

Tancar