Salesians Sant Jordi ha participat al I Congrés Internacional sobre intervenció socioeducativa amb famílies i infància en situació de vulnerabilitat, celebrat els dies 1 i 2 d’abril de 2019 al Caixa Fòrum i organitzat per la Fundació Pere Tarrés.

El Congrés ha combinat ponències i debats entre persones expertes i professionals de la intervenció, l’exposició de metodologies sobre la base de casos exemplars i comunicacions, experiències, amb debat i participació.

Els objectius del congrés han estat debatre entre persones expertes i professionals sobre els principals àmbits de la intervenció socioeducativa mitjançant espais d’aprenentatge en l’àmbit socioeducatiu, les violències (gènere, filo-parentals), la salut (física i mental) i els Processos migratoris.

S’han pogut compartir els diferents paradigmes de treball: individual, grupal i comunitari i abordar les metodologies i estratègies que poden contribuir a la millora de la intervenció socioeducativa, mitjançant una mentoria social intergeneracional per acompanyar a les famílies i la infància en situació de risc o exclusió social i un acompanyament a famílies amb el treball a domicili.

Els diferents centres socioeducatius participants han compartit les seves experiències on el treball integral amb infància, adolescència, joventut i família es la base de la feina que es desenvolupa a les plataformes socials Salesianes. També s’ha pogut abordar un dels principals reptes actuals de caràcter transversal en intervenció com ha estat l’avaluació amb el repte de la intervenció basada en evidències i els espais de cura dels/les professionals.

Tots aquests objectius s’han emmarcat dins dels debats mitjançant unes polítiques de protecció social davant situacions de pobresa i vulnerabilitat de les famílies, els Drets de la infància i la família en situacions de vulnerabilitat social i amb una educació i apoderament de les famílies des d’una mirada resilient.

Mitjançant la fomentació de la participació i transferència dels programes i actuacions d’intervenció i incloent la mirada internacional a la intervenció socioeducativa ens ha permès reflexionar en relació a la nostra tasca diària en el si dels nostres projectes.

Si continues utilitzant aquest lloc acceptes l'ús de galetes. més informació

La configuració de galetes d'aquest web estan configurats per "permetre cookies" i així oferir-te la millor experiència de navegació possible. Si segueixes utilitzant aquesta web sense modificar la vostra configuració de cookies o fas clic a "D'acord" estaràs donant el teu consentiment a això.

Tancar