Crònica d’un recés de l’equip de pastoral de les plataformes socials salesianes a Poblet.

“Recentment, un grup de 23 persones -entre directors/es, titulars, coordinadors/es de Pastoral i equip tècnic de les Plataformes d’Educació Social dels Salesians de Catalunya – ens vam reunir a la casa salesiana de Poblet per gaudir d’un recés dirigit pel salesià Domènec Valls.

La primera cosa que em ve al cap és la paraula gràcies, ja que no us podeu ni imaginar quin luxe representa poder gaudir d’un espai de reflexió i pregària en un entorn natural tan privilegiat.

Aturar-nos a aprofundir, a treballar la interioritat i a pregar és difícil. El dia a dia se’ns menja: les reunions, els equips, l’atenció directa, el treball en xarxa, etc. Jornades com aquesta esdevenen un punt d’inflexió ben necessari també entre nosaltres.

De la mà d’en Domènec Valls, ens vam submergir en el document Fer-se càrrec, carregar i encarregar-se de la realitat del jesuïta José Laguna; lectura interessant i d’aprofundiment basada en la paràbola del Bon Samarità i que ens va convidar a fer un treball paral·lel amb la vida de Don Bosco i la seva acció educativa – pastoral.

En aquest document, es van seguint tres moments claus de la nostra intervenció:

  • Comprendre la situació de les persones amb les que treballem: apropar-nos a elles amb una mirada clara als seus  ulls. Anar eliminant les nostres excuses i traient-nos les benes que portem als ulls.
  • Carregar a coll les seves realitats, acceptant que nosaltres podríem ser ells/es, sense indiferència i acostant-nos-hi amb implicació
  • Comprometre’ns amb els més febles, treballant per fer desaparèixer les situacions que els fan patir, per oferir transformació en les seves vides i en la comunitat en la que viuen.

Lligat tot plegat amb la campanya Inspectorial d’enguany, “Primer, els últims” i en concret amb el seu subtítol Déu no vol que es perdi ni un de sol d’aquests petits, el recés ens ha permès d’aprofundir sobre què vol dir estimar, i  com vivim la nostra tasca educativa com a resposta a la crida de Jesús.

La trobada va acabar havent dinat amb una Eucaristia on vam tenir present els nostres projectes, els nostres equips i en especial tots i cadascun dels joves amb els que treballem cada dia. Una Eucaristia carregada de la nostra realitat i encarregada de donar-nos l’alè necessari per continuar fent-nos càrrec, carregar i encarregar-nos dels que estimem.

Per finalitzar…un GRÀCIES ben gran per als nostres equips educatius que amb la teva tasca educativa de qualitat han permès que gaudíssim del recés”.

Laura Font, directora de la Plataforma Social dels Salesians a Mataró

Si continues utilitzant aquest lloc acceptes l'ús de galetes. més informació

La configuració de galetes d'aquest web estan configurats per "permetre cookies" i així oferir-te la millor experiència de navegació possible. Si segueixes utilitzant aquesta web sense modificar la vostra configuració de cookies o fas clic a "D'acord" estaràs donant el teu consentiment a això.

Tancar