Com és tradició, comença el curs amb una formació inicial a Salesians Sant Jordi, les Plataformes Socials Salesianes a Catalunya. Els dies 4 i 5 de setembre els educadors i educadores han pogut compartir experiències, així com ampliar els seus coneixements amb persones formadores expertes ens certs àmbits educatius. Les jornades han tingut lloc a la casa Salesiana de Martí-Codolar, de la ciutat de Barcelona.

Les jornades s’han iniciat amb un moment conjunt de tots/es els educadors/es amb una pregària, seguida d’una sèrie d’informacions i novetats de cara al nou curs que comença. Paco Estellés, director de Salesians Sant Jordi, ha presentat els objectius del curs. Seguidament Joan Valls, conseller de les Plataformes Socials Salesianes, ha presentat la campanya de Pastoral Inspectorial, “Primer els últims”, sobre la qual s’anirà treballant al llarg del curs.

Després del moment inicial conjunt i el posterior esmorzar han començat els cursos formatius, que s’han realitzat fins al dia següent a la tarda. Cada participant ha pogut escollir una formació en funció de la seva tasca i els seus interessos professionals. Com a formació rellevant cal destacar el taller “Model de treball per la parentalitat positiva”, impartit per Marisa Olleta, educadora de Salesians Sant Jordi. Aquesta formació forma part d’un projecte Inspectorial conjunt entre la Fundación Ángel Tomás (FISAT), Fundación Don Bosco i Salesians Sant Jordi sobre un nou model de parentalitat positiva. Aquest model és el primer projecte de famílies real conjunt a la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, el qual es comença a posar en pràctica als centres durant aquest curs.

A continuació la llista de tots els cursos oferts:

  1. Itinerari afectivo-sexual.
  2. Acollida a nous educadors.
  3. Adolescents, tecnologies i violències.
  4. Participació i arts per a la motivació dels infants i joves.
  5. L’acompanyament dels nostres joves, cap a un model de centres de noves oportunitats.
  6. Programació i avaluació dels serveis i projectes (II).
  7. Seminari sobre l’anàlisi de la realitat.
  8. Model de treball per la parentalitat positiva.
  9. Eines d’organització personal (gestió del temps / Google).

Enguany, a les jornades formatives han participat 155 educadors/es més 15 persones formadores. En total unes 170 persones que han pogut compartir inquietuds i reptes, tant als espais formatius com als moments informals. Tot això per encetar el curs amb tota la força possible, reafirmant aquesta vocació de servei als i les joves que necessiten d’una mà amiga que els acompanyi en el seu procés de creixement personal.

Si continues utilitzant aquest lloc acceptes l'ús de galetes. més informació

La configuració de galetes d'aquest web estan configurats per "permetre cookies" i així oferir-te la millor experiència de navegació possible. Si segueixes utilitzant aquesta web sense modificar la vostra configuració de cookies o fas clic a "D'acord" estaràs donant el teu consentiment a això.

Tancar