Aquest dissabte s’ha inaugurat la nova escola de cuina i bar-restaurant ‘Cruïlla al punt’, que s’ubica a l’avinguda d’Escolapi Càncer, 4-6, al barri de Torre Baró de Nou Barris. Es tracta d’un centre formatiu per a joves i restaurant obert a la ciutadania que gestiona la Plataforma d’Educació Social Cruïlla, una entitat social que pertany a Salesians Sant Jordi, i que compta amb la col•laboració i implicació de l’Ajuntament.

Durant la inauguració, l’alcaldessa ha assegurat que projectes com aquest contribueixen a fer dels barris de la Zona Nord uns barris “de primera on es garanteixi la igualtat d’oportunitats” i on els veïns i veïnes “puguin ser el que vulguin ser”.

Al seu torn, Janet Sanz ha dit que l’obertura del centre representa una “aposta molt clara i decidida per la Zona Nord, la lluita contra l’atur i per seguir donant oportunitats als més joves” que està duent a terme el Govern municipal.

El centre compta amb una oferta formativa ocupacional en l’àmbit de la cuina per a joves de 16 a 29 anys i, alhora, és un bar-restaurant obert als veïns i veïnes on els alumnes ofereixen els seus serveis i fan pràctiques. Tot des d’una dimensió comunitària i arrelada al territori, ja que l’objectiu és ampliar les competències laborals dels joves de la Zona Nord de Nou Barris –Vallbona, Torre Baró i Ciutat Meridiana– i revitalitzar aquest àmbit.

Aquest dissabte s’ha celebrat la inauguració del local amb una festa que ha comptat amb l’alcaldessa, Ada Colau; la regidora de Nou Barris, Janet Sanz; el director general de Salesians Sant Jordi Catalunya, Paco Estellés, i representants veïnals. Al llarg del matí, hi ha hagut un tastet-degustació organitzat pel propi centre.

El projecte combina la formació teòrica i pràctica del sector de l’hoteleria-cuina amb el creixement humà, i alhora es potencia la inserció laboral dels participants. ‘Cruïlla al punt’, doncs, ofereix un Programa de Formació i Inserció d’auxiliar d’hoteleria, cuina i serveis de restauració i bar dirigit als joves de l’entorn que estan buscant feina o formació i que tenen poques possibilitats de trobar-ne. I també un de formació en operacions bàsiques de càtering.

La posada en marxa de l’escola formativa és fruit de la col•laboració entre Cruïlla i l’Ajuntament de Barcelona. De fet, el consistori ha cedit a l’entitat el local que acull l’equipament per als propers 10 anys. Aquest local va ser adquirit pel Govern municipal amb els recursos provinents del superàvit de l’exercici 2015, i el Districte, a través de Bimsa, hi ha fet les obres de condicionament des d’octubre de 2017 a maig de 2018 per poder oferir el servei formatiu.

Si continues utilitzant aquest lloc acceptes l'ús de galetes. més informació

La configuració de galetes d'aquest web estan configurats per "permetre cookies" i així oferir-te la millor experiència de navegació possible. Si segueixes utilitzant aquesta web sense modificar la vostra configuració de cookies o fas clic a "D'acord" estaràs donant el teu consentiment a això.

Tancar