En el Dia de la Terra, que avui se celebra, la Coordinadora Estatal de Plataformes Socials, la Confederació de Centres Juvenils Don Bosco, Escoles Salesianes, Misiones Salesianas, les ONGD Jóvenes y Desarrollo, Solidaridad Don Bosco i VOLS i el Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil ens comprometem amb la cura de la nostra Casa Comuna. Una de cada sis persones mor a causa de la contaminació en el món, més que la guerra, la fam o desastres naturals, alerta Nacions Unides.

La Coordinadora Estatal de Plataformes Socials, la Confederació de Centres Juvenils Don Bosco, Escoles Salesianes, Misiones Salesianas, les ONGD Jóvenes y Desarrollo, Solidaridad Don Bosco i VOLS i el Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil (CNSPJ) ens comprometem amb el planeta i apostem per la seva protecció i cura a través de l’educació i la conscienciació. “Don Bosco volia el millor pels seus joves. Nosaltres seguim els seus passos i això ens porta a afirmar que l’any 2019 l’ecologia integral ha de tenir una mirada salesiana “, diu Koldo Gutiérrez, director del CNSPJ.

En el Dia de la Terra, que avui se celebra, les organitzacions salesianes ens adherim a Don Bosco Green Alliance, un moviment verd dels Salesians que vol respondre a aquest desafiament perquè el planeta està a punt de col·lapsar: produïm 150 milions de tones de plàstic d’un sol ús cada any, vuit milions de tones van al mar, en els últims 25 anys el nivell del mar ha pujat el doble del previst, el 40% de la població mundial té ja problemes per l’escassetat d’aigua … i si tothom consumís al ritme que ho fa Espanya, l’11 de juny se’ns s’esgotarien els recursos del planeta per a un any.

La Don Bosco Green Alliance s’enfoca a combatre la contaminació, reduir l’escalfament global i eliminar plàstic d’un sol ús. La contaminació, com alerta Nacions Unides, és responsable d’una de cada sis morts a nivell mundial, el que la converteix en l’assassí més gran de persones de tot el món, matant a més persones fins i tot que la guerra, la fam o els desastres naturals. El canvi climàtic està afectant tots els països en tots els continents. Per això, cal que prenguem consciència i actuem.

El Papa Francesc a Laudato Si explica que l’ecologia no és un tema marginal sinó que cada dia que passa es mostra com un tema urgent i afirma que “és molt noble assumir el deure de tenir cura de la creació amb petites accions quotidianes, i és meravellós que l’educació sigui capaç de motivar-les fins a conformar un estil de vida “. Aquesta ecologia integral és la que les organitzacions salesianes assumim: una ecologia ambiental, econòmica i social, una ecologia cultural, una ecologia de la vida quotidiana, una ecologia guiada pel principi del bé comú i la justícia entre generacions.

En els últims mesos s’ha vist com els adolescents de molts països s’han proposat salvar el planeta. Com afirma el Papa Francesc “els joves ens reclamen un canvi. Ells es pregunten com és possible que es pretengui construir un futur millor sense pensar en la crisi de l’ambient i en els sofriments dels exclosos “. Don Bosco Green Alliance és la plataforma perfecta per compartir aquesta responsabilitat que totes les persones, joves i grans, hem d’assumir.

Si continues utilitzant aquest lloc acceptes l'ús de galetes. més informació

La configuració de galetes d'aquest web estan configurats per "permetre cookies" i així oferir-te la millor experiència de navegació possible. Si segueixes utilitzant aquesta web sense modificar la vostra configuració de cookies o fas clic a "D'acord" estaràs donant el teu consentiment a això.

Tancar