Ha tingut lloc el 3 i 4 de setembre a la casa salesiana de Barcelona Martí-Codolar.

Els dies 3 i 4 de setembre s’han realitzat les Jornades formatives d’inici de curs de Salesians Sant Jordi, les Plataformes d’Educació Social (PES) dels Salesians a Catalunya. S’han realitzat a la casa salesiana de Martí-Codolar.

En total s’han aplegat 180 persones, entre formadores i participants. Com a novetat d’enguany cal destacar la presència dels educadors i educadores de la Fundació Cel com a entitat convidada, i per primera vegada ha participat tot l’equip educatiu de la nova Escola Municipal de Segones Oportunitas de Barcelona.

Objectiu de la trobada

Aquestes jornades es realitzen cada any amb l’objectiu d’establir un espai de trobada entre els educadors i educadores, tot reafirmant la seva vocació i seguir la missió de Don Bosco, l’acompanyament d’infants, adolescents, joves en risc d’exclusió social i les seves famílies. A més, constitueixen un espai formatiu essencial per tal d’adquirir nous coneixements, eines i competències per poder oferir millor servei a les persones destinatàries dels diferents projectes dels centres.

La trobada es van iniciar amb una moment conjunt de tots els educadors i educadores, el qual va començar amb una pregària i la presentació de la nova campanya de Pastoral Inspectorial a treballar durant el curs i el lema “Som U. Seguidament Paco Estellés, director de Salesians Sant Jordi, va presentar les novetats d’aquest curs. La principal novetat és la unificació de les estructures i les formes de treballar de les Plataformes Socials de la Inspectoria Salesiana, en la qual es porta un temps treballant conjuntament amb la Fundación Proyecto Don Bosco i la Fundación Ángel Tomás (FISAT).

Cursos formatius

Ja a mig matí van començar els cursos formatius, un total de 8, dels quals cada participant va poder escollir un en funció de les seves necessitats professionals. Com a formacions destacades fer esment al curs de perspectiva de gènere, el qual correspon a una de les primeres actuacions del pla d’igualtat de Salesians Sant Jordi. També remarquem el curs introductori a Navision, una eina informàtica de gestió integrada que permetrà treballar d’una manera molt més àgil i efectiva en la part de gestió econòmica i seguiment pressupostari, entre d’altres funcions; aquesta formació va ser a càrrec de Gregorio Ramírez, secretari tècnic de la Fundación Proyecto Don Bosco.

Els cursos oferts han estat els següents:

  • Acollida nous educadors/es
  • La interculturalitat com a oportunitat educativa
  • L’acció educativa des d’una perspectiva de gènere
  • Estrangeria i acompanyament de joves migrats
  • Conflicte i infància: una intervenció sistèmica de la violència
  • La gestió emocional com a eina educativa
  • Introducció a Navision
  • Coaching per a joves

Si continues utilitzant aquest lloc acceptes l'ús de galetes. més informació

La configuració de galetes d'aquest web estan configurats per "permetre cookies" i així oferir-te la millor experiència de navegació possible. Si segueixes utilitzant aquesta web sense modificar la vostra configuració de cookies o fas clic a "D'acord" estaràs donant el teu consentiment a això.

Tancar